3 måder at sikre optimal skolegang for dit barn

Vi vil alle det bedste for vores børn, men vi er ikke 100 % i kontrol over, hvad de foretager sig, og hvordan de lærer. Vi overlader dem i hænderne på lærere og skoler, som gør deres bedste for, at dit barn får den bedst mulige skolegang.

Vi kan dog gøre nogle ting hjemmefra, som kan være med til at øge chancen for den bedst mulige indlæring.

Brug privatskole for højere kvalitet af undervisning

En privatskole koster penge, men kan man i virkeligheden sætte en værdi på dit barns indlæring? På en privatskole er der mere tid til eleverne, og lærerne udvælges mere nøje for at sikre den højeste kvalitet af undervisningen.

På eksempelvis denne privatskole på Sjælland kan dit barn blive undervist i et ambitiøst arbejdsmiljø med plads til loftet. Fordi man lærer bedst, når man trives.

Hjælp med lektierne – ikke lav dem

Det kan være fristende, når du som bedrevidende forældre skal hjælpe til med lektierne, men lad for guds skyld være med at lave lektierne for dit barn, selvom det går hurtigst på denne måde. Hvis de ikke udfordrer sig selv og forstår mekanismerne i regnestykket, lærer de ikke noget.

Du sparer måske lidt tid, men dit barn taber på lang sigt.

Find en balance på din involvering

Børn og teenagere lærer bedst både fagligt og socialt, når de får lov at udfolde sig og teste grænser. Hvis du holder dem i kort snor hele deres ungdom, kan det få negative konsekvenser senere hen. Du er selvfølgelig også nødt til at involvere dig til en vis grad, men det gælder om at finde den perfekte balance.