4 ting du bør have i lægetaksen

Som hjælpetræner eller fysioterapeut på et håndboldhold er lægetasken dit vigtigste redskab. Lægetasken kan nemlig spille en afgørende rolle, når det kommer til sportsskader. Og i en så fysisk sportsgren som håndbold er, så er der ekstra stort behov for den. I dette indlæg bliver du præsenteret for fire ting, som du altid bør have i lægetasken.

Isposer

Ankel- og knæskader bliver hyppigt udløst under de hektiske håndboldkampe. Der skal nemlig ikke ret meget til for at en trefodsfinte, ender ud i et vrid. Derfor er det enormt vigtigt, at du har masser af isposer til sportsskader liggende i tasken.

Sportstape

Tape er endnu en vigtig ting altid at have på sig. Tapen kan nemlig have mange forskellige funktioner, som f.eks. at tape vabler og rifter, give støtte til mindre sportsskader og tape smykker eller piercinger ind. Tapen fylder ikke ret meget i tasken, men den kan ende med at gøre en stor forskel.

Varmecreme

Skinnebensbetændelse og ømme muskler er heller ikke noget, der kommer som en stor overraskelse, når det handler om håndbold. Varmecremen kan derfor være med til at gøre underværker lige inden kampstart. Cremen hjælper med at varme musklerne godt igennem, og sætte gang i blodomløbet. Der er ikke noget værre end at føle sig ukampdygtigt lige før en vigtig kamp.

Plaster

En simpel lille ting, som mange glemmer er plaster. Men når man taler sport med nærkontakt, så skal der ikke meget til, at man får en lille rift, vabel eller flænge, som kan bløde noget så grusomt. Da dommeren typisk ikke vil have blod på banen, bliver spillerne derfor sendt ud af banen, indtil blødningen er stoppet. Her ville et plaster være meget behjælpeligt.