Den gode mellemting er en pallevogn

Den gode mellemting er en pallevogn

Hvad gør du, når du har brug for at flytte genstande fra et udgangspunkt til en slutdestination, men hvor de løftende genstande vejer mere, end hvad man lige kan løfte med en sækkevogn, men hvor der bestemt heller ikke er grund til at skulle have gang i de større løfte- eller gravemaskiner, såsom en gravko eller en gaffeltruck?

Løsningen er at benytte en pallevogn.

En pallevogn er ganske kort forklaret en løfteanordning, som man kan montere på en gravemaskines frontende, og så kan man løfte lige så mange ting på en nem og behændig måde, som gravemaskinens egenvægt tillader.

Navnet “pallevogn” kommer egentlig af, at man oftest ser pallevognen brugt som en fiks løsning til at placere paller på, hvorpå man så kan have placeret de ting i forvejen, som man ønsker løftet rundt.

Man kan selvfølgelig også løfte andre ting med en pallevogn, men løfteanordningen gør, at man ret simpelt kan løfte paller med den, og de fleste ting kan i forvejen placeres på paller, så de kan fordeles rundt, så længe man husker at fordele vægten korrekt, inden man løfter med pallevognen, så den ikke tipper.

Pallevognen er meget artet til bygge- og anlægsbranchen, da den er holdbar til stort set alle tænkelige vejforhold i det danske arbejdsmiljø. Desuden ville en gaffeltruck have besvær med at komme rundt på ujævnt terræn, da den oftest bliver brugt indendørs. Så løsningen udenfor er en pallevogn til især udendørs brug.

Og der er heller ikke tale om en besværlig løsning, for den her pallevogn kan meget nemt monteres og afmonteres fra den benyttede gravemaskine, så man hurtigt kan komme videre i arbejdsprocessen.

På den måde er man også med til at skåne medarbejdernes kroppe, da de ikke bliver indirekte opfordret til at flytte tingene ved fysisk kraft, når der er tale om mellemgenstande, som netop befinder sig i mellemlaget mellem ikke at fylde alt for meget, men stadig fylder nok til, at man skal bruge maskiner til at flytte tingene med.

En god opfordring kan således være, hvis man er et firma, hvor man er hentet ind til at arbejde på flere forskellige adresser på samme tid, at man har mere end én pallevogn at gøre godt med, så man altid er parat på de forskellige arbejdspladser til at kunne løfte, transportere og aflevere de nødvendige materialer.

Materialerne kan både være andet værktøj, arbejdsartikler eller affald, der skal bortskaffes. 

Der er således mange muligheder med en pallevogn, man kan bruge den til.