Få bilen i topform: 3 tips til den lange sommertur

Hvis du som så mange andre danskere ikke har planer om at flyve til sommer, så lokker det helt sikkert at køre nogle lange ture med bilen til eksempelvis et sommerhus, du har lejet. Om sommeren er det varmt, og biler lider typisk i varmen, hvorfor det særligt inden en lang køretur kan være godt at få styr på, om den kan klare det. Vi kommer her med tre tips til, hvordan får en problemfri tur i bilen til sommer.

Husk oliekøler på bilen

En oliekøler er særligt nødvendigt i varmen, hvor den sikrer, at bilen ikke bliver for varm. Hvis bilen er for varm, kan den finde på at opføre sig underligt eller helt gå i stå, hvilket kan lede til dyre reparationer. Derfor er en oliekøler alle pengene værd.

Tjek væskerne inden turen

Det ville jo være ærgerligt at gå i stå, fordi du har glemt at hælde olie eller kølervæske på bilen, som er så vigtige særligt i varmen. Send eventuelt din bil til servicetjek, inden du kører den lange tur for at sikre dig, at alt er, som det skal være. Mekanikeren har typisk lidt mere styr på din bils behov.

Køb nu det store anlæg

Altså, nu hvor vi alligevel ikke kan flyve, så kan du bruge pengene på at optimere bilen og lydoplevelsen i den. Biler har notorisk dårlig lyd, men det går jo ikke, når du skal have drengene med på tur. Desuden er det en investering i bilen, som efterfølgende vil kunne sælges til en markant højere pris på grund af anlægget.