Hav altid hjælpen lige ved hånden

Ulykker sker altid på de tidspunkter, hvor man mindst venter det. Det kan være svært at være forberedt på lige præcis de ulykker, der sker, men man kan dog være forberedt på nogle ting. Det kan man blandt andet være ved at have en førstehjælpskasse inden for rækkevidde, hvor man har de mest nødvendige midler til at yde førstehjælp.

Dog er det ikke altid muligt at have en førstehjælpskasse med sig rundt. Derfor findes der selvfølgelig også andre ting, man kan have med sig, der kan være behjælpelige i tilfælde af ulykker. Og heriblandt er en lifekey.

Vær altid klar til at hjælpe med lifekey

En lifekey gør det muligt at kunne give kunstigt åndedræt, uden direkte kontakt med patienten. Dette er muligt, fordi en lifekey er en maske med en envejsventil, hvormed der kun kommer luft fra dig til patienten og ikke omvendt. På den måde vil du altid kunne give kunstigt åndedræt til en patient, der har behovet for det, og samtidig slipper du for direkte kontakt. Nogle patienter kan være mere tilredte end andre efter en ulykke, og derfor kan det være rart for hjælperen ikke at skulle have direkte kontakt med patienten. For bare fordi en patient er slemt tilredt, skal det ikke forhindre denne i at modtage kunstigt åndedræt.

En lifekey er så lille, at man altid kan have den med sig. Den har en ring på, hvormed det er muligt at sætte sin lifekey fast i sin nøglering, som man altid har med sig rundt. Dermed bliver det muligt altid at kunne hjælpe hurtigt. Og netop derfor skal du selvfølgelig have fat i en lifekey, så er hjælpen altid tæt på, hvis der skulle ske ulykker.