Åreknudeklinikkerne kan hjælpe dig af med dine åreknuder

Åreknuder kan være utroligt irriterende. De er ofte ikke særlig pæne at se på, de kan give smerte, men også mange andre gener. Åreknuder er som regel forårsaget af utætte veneklapper som normalt skal sikre, at blodet i venerne kun kan løbe op mod hjertet. Når klapperne ikke slutter helt tæt kan blodet løbet tilbage i benene, når man står op. På den måde opstår et øget tryk i venerne. Dette får dem til at udvide sig. Med tiden kan venerne blive slyngede og begynde at bule ud, og da huden samtidig bliver udvidet opstår tynde striber af mærkerød eller lilla misfarvning af huden. Dette kalder man for åreknuder.

Åreknudeklinikkerne/Varix er Danmarks største center for behandling af åreknuder. Her foretages over 2.500 behandlinger om året. Der anvendes udelukkende behandlingsformer, der har videnskabeligt dokumenteret effekt og holdbarhed. Desuden foretaget i centreret en forskning, der er internationalt anerkendt. Åreknuder kan behandles enten med en operation, med ultralydsvejledt skum, med indvendig laser, ved Vnus Closure, eller en kombination af disse mestoder. Ved alle behandlingsformerne er hos Åreknudeklinikkerne fokus på at både behandle de synlige åreknuder samt at behandle årsagen til at de opstår. En operation er den bedst dokumenterede behandling. Her fjernes simpelthen alle vener med defekte klapper og alle synlige åreknuder. Ved ultralydsvejledt skumbehandling indsprøjtes skum i de vener, som er årsagen til åreknuderne, hvorved de lukker sig og i mange tilfælde fjernes af kroppen. Princippet med at behandle med indvendig laser er, at man brænder den store vene på låret eller på læggen, hvorefter kroppen selv sørger for at fjerne disse vener. Vnus Closure-metoden går ud på at den store vene på låret eller læggen, som er årsagen til knuderne, fjernes ved hjælp af et ganske tyndt kateter, der indføres i venen gennem en kanyle. Når kateteret varmes op med radiofrekvens lukker venen sig og går til grunde.

Ofte kan de forskellige behandlingsmestoder med fordel kombineres, men under alle omstændigheder er de førende på området hos Åreknudeklinikkerne/Varix.