Ridebane og hestebokse mål

Hvis ridning og heste er din store passion, så har du måske en drøm om din helt egen ridebane. Og måske en stor luksusstald med god plads til dine egne heste og et par gæstefolde.

Det kræver plads – meget plads. Især hvis du har mere en fire heste. Så træder hestelovgivningen i kraft. Den siger blandt andet at hestene skal have et græsningsareal i tillæg.

Hvor stor er en ridebane?

En standardridebane til dressur måler 20×40 meter. Til internationale konkurrencer bør banen være på 20×60 meter. Det svarer til 1.200 kvm.

Springbaner har en lidt anden størrelse fordi de kræver mere plads. En springbane er typisk på 50×100 meter. Hvis du har tænkt at bruge ridebanen til at arrangere events, så skal der også være plads til publikum.

Der skal være mindst 20 meters afstand mellem bane og tilskuere. Så en bane af denne størrelse kræver en stor grund.

Hvor store skal hesteboksene være?

Hvis du virkelig vil tilbyde dine heste lidt luksus, så bryd med boksens mindstemål. De er beregnet til at opstalde heste på lige præcis den plads de har brug for. Men hvorfor skal hestene nøjes?

En hesteboks har ikke et præcist mål, for størrelsen afhænger helt af hvor stor hesten er.  En stor hest med stangmål 1,8 meter, skal mindst have 9,4 kvadratmeter i boksen.

Derudover skal der være mindst 210 centimeter til loftet.

Giv hestestalden stil

Indret din stald med flotte døre med udskæringer eller kunstneriske detaljer. Brug en flot træsort der vil imponere besøgende.

Selve boksen skal have god plads og den skal være så ren at du selv kunne sove der. Bare det at gå ind i hestestalden skal være en eksklusiv oplevelse.Midtjydens Staldinventar giver rådgivning til et flot design og inventar af høj kvalitet. Her kan du få hestebokse på mål.