Halsedissen er blevet populær igen

I en lang periode var halsedissen ikke det mest populære klædestykke. Selvom det var praktisk, så krævede moden noget andet. I dag er tiden med os og det funktionelle design er blevet moderne.

I de nordiske lande er der en lang tradition for funktionelt design, så det har nok kun været et spørgsmål om tid før vi krævede funktionelt tøj tilbage. I denne kategori er halsedissen.

Halsedissens historie

Når du skrive ordet halsedisse på din computer vil stavekontrollen hurtigt kaste en rød streg under. Det er fordi halsedissen slet ikke eksisterer som et ord. Hvor begrebet er opstået er lidt uklart, men halsedissen kom frem i 1950’erne.

Dengang var det et almindeligt klædningsstykke for soldater. Et praktisk rørformet halstørklæde der kunne trækkes over hovedet.

Mest sandsynligt er det afledt af muffedisen, som også er et rørformet halstørklæde.

Hvad kan den?

Uanset hvad du kalder den, så kan en halsedisse varme både hals og hoved på samme tid. Der opstår ikke sprækker i nakke eller hals hvor kulden kan trænge ind. Den slutter helt tæt om nakke og hoved.

I dag findes der mange lækre designs som ikke kun er soldater værdigt. Især er det kvinder der i dag bruger halsedissen. Og By Basics har designet en hel serie i miljøvenlige materialer.

God i kombination

Halsdissen går godt sammen med andre funktionelle klædestykker. For eksempel kan du sætte den sammen med en poncho af uld i samme farvenuancer. Eller måske pulsvarmere som ikke er vanter, men et rørformet klædestykke til underarm og håndled.