Købt båd for første gang? Her er udstyr, du skal bruge

En båd er en kæmpestor investering, og vi er sikre på, at du vil få meget fornøjelse ud af dit nye legetøj. Men det er ikke så simpelt at have en båd. Du kan ikke bare tage den ud om sommeren og lade den stå i 9 måneder uden at tænke på den. Den kræver mere end det, og derfor guider vi dig her til gode køb til din båd.

Krympeplast til vinteren

Du skal have en plan for, hvor din båd skal være om vinteren, fordi den skal højst sandsynligt op på land. Og her er det bare meget bedre at dække den ind i krympeplast end at bruge en normal presenning. Krympeplast fungerer på samme måde som en presenning, men den holder bedre tæt, og undgår at risikere, at den falder af i hård vind. Brug blot en varmepistol, og så vil plasten krympe sig om båden.

Husk bundmaling

De fleste maler deres båd op til hver sæson, fordi det er en nødvendighed, hvis den skal være nogenlunde præsentabel. De mange timer i vandet får malingen til at falde nemt af, selvom man bruger vandresistent maling. Sæt derfor tid og penge af til at male båden, når det bliver forår.

Har du styr på din licens?

Man må ikke sejle uden en licens – ligesom at man ikke må køre bil uden kørekort. Princippet er det samme, og du kan altså derfor risikere bøde, hvis du ikke har en licens og gjort dig bekendt med det, som det kræver at sejle en båd. Husk det nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *