Vil du bygge egen stald? Dette skal du huske

Det kan være dyrt nok i sig selv at fodre en hest, og hvis man ovenikøbet har hesten derhjemme, er der rigtig mange ting, man skal huske at have i stalden, så hesten får de bedste vilkår. En hest kan nemlig ikke løbe ude hele tiden, og den skal have et sted, hvor den kan sove, spise og have base. Vi giver dig her 3 elementer, som enhver god stald bør have.

En praktisk stalddør

En stalddør er ikke bare en normal dør eller port, som man åbner og lukker, når det passer dig. Hvis man vil give sin hest de absolut bedste vilkår, skal man nemlig have fat i dobbelt stalddøre, som kan åbnes i både bund og top, så hesten det meste af dagen kan få frisk luft og få lov at kigge ud, hvis den står indenfor.

Træpiller til at dække bunden

Træpiller, som også i populær tale går under den engelske betegnelse wood pellets, er en rigtig god erstatning til hø, som ikke er særligt godt til at fange den urin, der unægtelig vil hobe sig op i stalden. Træpiller suger derimod til sig og vokser i størrelse. På den måde slipper du for ulækre gulve, og de er samtidig meget nemme at fjerne med det rigtige udstyr.

Skån leddene med staldmåtter

En staldmåtte er lige så meget for dig som din hest. Med en skridsikker staldmåtte undgår du at sjutte rundt på det glatte gulv, og vigtigst af alt slipper din hest for at anstrenge sine led, når den står op. Det er en rigtig god investering, hvis du vil passe godt på din hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *